Visitor Centers

Understory at Amazon Spheres

Finalist 2018
Finalist 2019
Understory at Amazon Spheres

The Spheres is the latest addition to Amazon’s downtown Seattle headquarters, and offers employees a work environment shared with over 40,000 plants, bringing them closer to nature as they work.

To explain this groundbreaking new building, Amazon established a free, public visitor center at The Spheres, called Understory. The name refers to the lush habitat between the rainforest floor and canopy and provides a fully immersive, 360-degree experience where visitors can get up close and personal with the science, engineering and plants behind The Spheres.

The Future of Museum, Exhibition and Experience Design—This August in D.C.

The Future of Museum, Exhibition and Experience Design—This August in D.C.

WASHINGTON, D.C.—On August 23–24, 2018, multidisciplinary designers will convene in the nation’s capital for the only comprehensive event dedicated to exhibition and experience design. SEGD (Society for Experiential Graphic Design) will host the ever-popular SEGD Exhibition & Experience Design event at the new Museum of the Bible in southwest Washington.

Viega Interactive Learning Center

Finalist 2018
Viega Interactive Learning Center

Viega, a global leader in plumbing and heating technology, wanted to update the product showroom at their training facility in New Hampshire. Approximately 4,000 visitors would use room annually, but the audience wasn’t easy to define. It wasn’t enough to understand that freshwater is supplied and wastewater is drained, Matrex had to have a crash course in plumbing science so they could effectively harness and promote Viega’s unique value proposition.

Radio Flyer Headquarters Expansion

Finalist 2018
Finalist 2019
Radio Flyer Headquarters Expansion

Welcome to the Radio Flyer Imagination Factory; part workplace, part testing lab, all play. The Gensler design team created a new home for this iconic 100-year-old brand by creating a space that truly reflects the owner’s vision of Radio Flyer as a “Vessel for the Imagination.” Dozens of objects were carefully curated from Radio Flyer’s history to house in individual displays throughout the space.

Boy Scout Scott Visitor Center

Merit Award 2017
Boy Scout Scott Visitor Center Square

The Scott Visitor Center at the Boy Scout Summit Reserve in the mountains of West Virginia is the point of entry to the 10,000-acre high adventure camp—a veritable Mecca for Scouts. The architecture of the building itself, by Lake|Flato architects, reached the perfect balance between the rugged elegance of old lodges and camp buildings and something more contemporary feeling–expressed in one way by an undulating roofline supported by hand-hewn tree trunks. 

Pages

Subscribe to RSS - Visitor Centers