Project Gallery

“As We Are” Interactive Digital Sculpture

Finalist 2018
“As We Are” Interactive Digital Sculpture

“As We Are” is an interactive digital sculpture that provides an opportunity for visitors, whether local or from far away, to engage with the community and ultimately become part of it. Dubbed the “ultimate selfie machine,” the sculpture allows users to take a photo of themselves via an integrated 3D photobooth, and have their portrait then mapped onto the exterior undulating LED display. In real time, visitors can view themselves on the monumental, face-shaped sculpture.

Matthew Mohr

Wisconsin Alumni Park

Finalist 2018
Wisconsin Alumni Park

As an outdoor museum, a storytelling park, a sculpture garden and a festival green, Alumni Park is designed to create and capture the pride, joy and spirit of being a University of Wisconsin Badger. The scope included designing 1.3 acres of outdoor exhibits that seamlessly integrated "The Wisconsin Idea" into the park, reaffirming UW Alumni commitment to giving back and inspiring visitors to make a positive change in the world.

University of North Texas University Union

Finalist 2017
University of North Texas University Union

As a key component in rejuvenating student life on the University of North Texas campus, the newly expanded and highly renovated University Union is part of a larger vision for the transformation of the main campus of UNT. Through development of brand experience elements, the University Union celebrates UNT traditions and culture, inspiring excellence, acknowledging accomplishments of students, alumni and faculty and educating visitors and potential recruits.

Northwestern University Common Spaces

Finalist 2017
Northwestern University Common Spaces

In 2016, Northwestern University asked the Gensler team how they could systematically upgrade and unify their diverse interior common spaces. Although they are some of the most highly trafficked spaces on the campus and often at the forefront of prospective student and faculty tours, these spaces tend to function as leftover spaces. This strategic process covered 2 million square feet of space, 110 buildings and both an urban downtown campus and historic Evanston campus.

OVOLO WOOLLOOMOOLOO

Finalist 2017
OVOLO WOOLLOOMOOLOO

Ovolo Hotels are a global hospitality company providing guests with unique lifestyle hotels. Each of their properties features contemporary high-end interiors and integrates the very latest technology and amenities to appeal to the modern traveller. Expanding their unique offer within Australia, they recently opened Ovolo Woolloomooloo, a character-packed hotel situated inside Finger Wharf, a huge heritage-listed timber export shed on the side of Sydney’s iconic harbor.

Branksome Hall Campus Wayfinding

Finalist 2017
Branksome Hall Campus Wayfinding

Knitting together heritage, modern and natural campus features, an integrated campus wayfinding solution was established for a leading girls’ IB School in downtown Toronto. The campus wayfinding program was the culmination of a renewal and brand identity associated with a Student Wellness Centre redefining the heart of the Campus and binding together the two isolated halves of this bucolic campus setting. The city’s extension of Mount Pleasant Road bisected the campus into two sides and the students cross via an elevated pedestrian bridge.

Treasure Cove, Shanghai Disneyland, Shanghai Disney Resort

Finalist 2017
Treasure Cove, Shanghai Disneyland, Shanghai Disney Resort

Inspired by the characters, stories and locations of the popular Pirates Of The Caribbean franchise, Treasure Cove is a pirate haven—an island that’s been taken over by pirates. Pirates are in control of Treasure Cove, creating their own society in the existing English and Spanish landmarks. Thanks to its interesting history, Treasure Cove is a mix of architectural styles and influences. Before the Spanish arrived, the island was home to native peoples.

Broadway Housing Communities

Finalist 2017
Broadway Housing Communities

Pentagram designed the identity for Broadway Housing Communities, a non-profit developer of supportive housing in New York, and created the environmental graphics for BHC’s most recent initiative, the Sugar Hill Project in Harlem’s historic neighborhood of the same name. The 171,000 sq. ft. mixed-use development brings together permanent housing with early education, educational advocacy and access to the arts via a new cultural institution, the Children’s Museum of Art & Storytelling, an 18,000 sq. ft.

Libbie Mill Library

Finalist 2017
Libbie Mill Library

For more than 400 years, Henrico County, Virginia, has been defined by the independent spirit of its people. From Pocahontas to explorer Richard Byrd, Henricoans have always taken risks and embraced new ideas, impacting the world far beyond county lines. When Henrico began work on its new public library, it wanted to find a dynamic, interactive way to celebrate the past inside its walls. Second Story made their dream a reality, creating a community destination that envelops and transports citizens through layers of hidden history all around.

Pages

Subscribe to RSS - Project Gallery