LED Lighting

"Start an Evolution" Donor Recognition

Merit Award 2017
"Start an Evolution"Donor Recognition

This interactive light installation located at the heart of the University of British Columbia, provides a colorful expression of thanks to the over 4,000 donors to the University's "start an evolution" fundraising campaign, which raised an unprecedented two billion dollars.

The University asked PUBLIC: Architecture + Communication to design an engaging, permanent and timeless outdoor feature that would give thanks to the donors to their recent "start an evolution" fundraising campaign. The brief was to create anything but a typical donor wall.

Nest Experience

Merit Award 2017
Nest Experience

“Nest” is a return home to the first Nestlé factory. On the occasion of its 150th anniversary, Nestlé held a special open house in Vevey, Switzerland complete with “Nest’,” a family experience and exhibition. The site is where Henri Nestlé established his first factory in 1866 near Lake Geneva. The old bakery, the historic villa and the first factory have been restored; the historic site has been covered with a magnificent glass roof creating a new public space.  

Free Zone

Merit Award 2017
Free Zone

The design brief asked the Second Story team to explore the theme of “time” by imagining a future world based on “plausible present technologies, ideas or milieus.” The temporary installation would live in public spaces along a downtown Atlanta block during “Creative Loafing’s Best of Atlanta” annual party.

Illuminated Arboreal Data Codes

Finalist 2017
Finalist 2018
Illuminated Arboreal Data Codes

The main focus for this installation was to give a visual language for this site that is joyful, accessible and acts as a visual identity that connects the educational iconography of communication technology. This arboreal theme can be utilized as a visual complement by developing an environment where the viewer can experience the installation as a contemplative space, iconic gateway and destination for the college.

Allen Institute for Brain Science

Finalist 2017
Allen Institute for Brain Science

Focusing on the many layers of “connection” our minds make on a daily basis, the Allen Institute for Brain Science’s environmental graphics program reflects the organization’s collaborative approach to neuro-research. The cornerstone of the graphics program is "Pathways", a 150-foot light box with color changing LEDs and printed graphic panels displayed on the building exterior. It is a public art installation that visually interprets different ways in which neural pathways connect– a theme that recurs throughout the entire graphics program.

Pages

Subscribe to RSS - LED Lighting