Experiential Graphic Design

Here Together, We Are Home

Finalist 2020
Here Together, We Are Home

A public art commission collaboration, aimed to elevate the status of a disadvantaged community, has created an iconic entry for the city of Clarence Plains using the powerful words; “Here, Together, Welcome, Home.”

Commissioned by the ‘One Community Together’ change project, this project aims to create entry signage that welcomes people to ‘Clarence Plains’. Community members had identified that to reduce the stigma of this disadvantaged community, there needed to be greater respect for place.

Futago, Karen Larsen

F5 Tower

Finalist 2020
F5 Tower

The F5 Tower is the new headquarters for F5 Networks, a savvy tech firm with a quirky personality. The 28-floor tenant space is located in downtown Seattle, the center of a booming tech ecosystem. F5 sought to establish an environment that enabled their unique culture and skilled employees to thrive.

We Vikings

Finalist 2020
We Vikings

The ‘We Vikings’ exhibition, at the Fries Museum in the Netherlands, presents a new outlook on Viking culture and is spread across six exhibition spaces. While the term ‘Viking’ traditionally evokes images of ‘ferocious, blonde Scandinavian warriors who went on raids along the coasts of Europe with big ships,’ recent scientific research has concluded that this vision needed nuancing. The exhibition shifts the classic image of ‘Vikings as invaders’ and instead presents how the close contacts between Frisians and Vikings resulted in a shared North Sea culture.

OPERA Amsterdam, Studio Louter

Centennial College Downsview Campus Centre for Aerospace and Aviation

Finalist 2020
Centennial College Downsview Campus Centre for Aerospace and Aviation

The new Downsview Park Aerospace Campus at Centennial College adaptively reuses one of the most remarkable sites in Canadian aviation history. The building that was once the center of aviation manufacturing and design has now been transformed into an innovative learning institution. Celebrating the rich history of the site, the new facility introduces a bold graphics strategy that chronicles the site's extensive past while looking to its reimagined future.

MJMA

The Avenue at White Marsh

Finalist 2020
The Avenue at White Marsh

The Avenue at White Marsh, outside of Baltimore, is a 35-acre shopping, dining and entertainment center that opened in 1998 to serve as a town center for surrounding residents. To bring this center up to date and increase foot traffic, a cross-disciplinary team of architects, landscape architects, client management, leasing and design teams, worked together to re-establish the complex’s “main street” as a vibrant retail and entertainment destination.

Visualizing Berio

Finalist 2020
Visualizing Berio

Rose Bond, celebrated Portland-based media artist, has again collaborated with the Oregon Symphony; this time creating a visually augmented live performance of Luciano Berio’s ‘Sinfonia.’ The live performance of the symphony -dubbed “the ultimate pre-postmodernist musical palimpsest”- is accompanied by massive projections that give the audience a unique audio-visual experience that captures 1968 as a pivotal time of cultural change.

Great Plains Recreation

Finalist 2020
Great Plains Recreation

The Great Plains Recreation Facility is a new civic anchor on the east edge of Calgary, Alberta, Canada. The project elevates the architectural expression in the area and sets an example for subsequent developments. The project’s bold use of color creates a warm and welcoming center point for the developing area and creates a landmark quality center for ‘sport’ and ‘community.’

MJMA

Intel Megalab Lobby

Finalist 2020
Intel Megalab Lobby

An unexpected trek at warp speed: re-envisioning the client’s journey into the future.

Rethinking an existing space and transforming it into an experience that embodies Intel’s Mega Lab, this connection area has a strong concept and environmental graphic implementation that enhances the user experience. Transparency, voids and dynamic, high-contrast graphics generate a futuristic journey that links the once-isolated Megalab. Revealing itself as the user navigates it, the space constantly offers a flexible journey of discovery into Intel’s most innovative lab.

Pages

Subscribe to RSS - Experiential Graphic Design