Experiential Graphic Design

Reflex

Honor Award
Reflex, Assembleia da República, P-06 Atelier

REFLEX was an exhibition celebrating the Portuguese Constitution of 1911 and the process behind its making, featuring text excerpts, parliamentary speeches, images, cartoons, and original documents.

P-06 Atelier

ANZ Centre

Merit Award
ANZ Centre, ANZ, Fabio Ongarato Design, HASSELL, Lend Lease Design

ANZ bank, renowned for its strong work culture, has a new head office in Melbourne— home to more than 6,500 staff and now the largest single-tenanted commercial office building in Australia.

Inspired by the riverside setting and the maritime character intrinsic to Docklands, the fluid forms and powerful internal spaces contribute to a commanding presence. The design evolved around the concept of an urban campus, focused on a central common, with a hierarchy of shared spaces, an openness fostering interaction, and a rich variety of settings providing scale and complexity.

Fabio Ongarato Design, HASSELL, Lend Lease Design

Battery Point Sculpture Trail

Merit Award
Battery Point Sculpture Trail, Hobart City Council, Futago in collaboration with Judith Abell and Chris Viney

Battery Point Sculpture Trail is a permanent installation of nine individually designed and fabricated sculptures along a walking route through an historic waterfront suburb of Hobart, the capital city of Tasmania, Australia's island state. The trail was conceived as a way to increase visitor movement along the foreshore, encourage exploration of the roads and paths, and raise awareness of the area’s history while giving equal balance to public art and interpretation.

Futago in collaboration with Judith Abell and Chris Viney

Dig Deep

Merit Award
Dig Deep, MFA Thesis, Virginia Commonwealth University, Cassie Hester

Dig Deep, a typographic installation created by MFA candidate Cassie Hester, is a study in the power of simplicity. Installed on the exterior wall of the Pollak Building, a design facility on the campus of Virginia Commonwealth University in Richmond, Va., the 16- by 4-foot typographic installation consists of two sheets of 4- by 8-foot treated birch plywood, three coats of white high-gloss outdoor paint, 500 plastic straws, 8,064 pilot holes, 8,064 nails, and pink and white outdoor sequins.

Cassie Hester

German Expressionism: The Graphic Impulse

Merit Award
German Expressionism: The Graphic Impulse, MoMA, MoMA Department of Advertising and Graphic Design

German Expressionism: The Graphic Impulse was an exhibition of more than 250 prints, drawings, paintings, sculptures, illustrated books, and periodicals drawn from MoMA’s collection of 3,000 pieces from this period. The vast amount of work inspired the idea of transforming the galleries into a time capsule of sorts—prompting visitors to feel as if they were walking into a cumulative presentation of this unique movement of art’s many works.

MoMA Department of Advertising and Graphic Design

Hollywood Hills Hotel

Merit Award
Hollywood Hills Hotel, Mel and Bernie Adler, Newsom Design

Septuagenarian brothers Mel and Bernie Adler own the Hollywood Hills Hotel; their parents bought the nondescript brick building in 1948. Located on a gritty urban street within walking distance of new glamorous hotels and restaurants on Hollywood Boulevard, the hotel badly needed a refresh. The remodel was a challenge: the budget was modest and the site was messy, with two imperfect buildings (the original 1929 building and a 1970s addition).

Newsom Design

Leeds Street Tree Gates

Merit Award
Leeds Street Tree Gates, Maribyrnong City Council, Melbourne, HeineJones Water

In 2010, Maribyrnong City Council approached HeineJones to design an interpretive solution to describe the function and intent of a new “rain garden” installed as part of a streetscape redevelopment in the city of Footscray. The project included the planting of 22 trees utilizing principles of Water Sensitive Urban Design. Collectively the trees form a rain garden, a system that uses rainfall to wash the streets, water trees, and filter and cleanse the water before it is fed into the local river.

HeineJones

Northeastern University Tribute Portal

Merit Award
Northeastern University Tribute Portal, Northeastern University, Selbert Perkins Design

The Bernard M. Gordon Tribute to Engineering Leadership is an interactive archway located in the center of the Northeastern University campus in Boston. Selbert Perkins Design, in collaboration with Richard Lewis Media Group, Pressley Landscape Architecture, and Northeastern University, designed the portal to honor 11 groundbreaking engineers who revolutionized aerospace engineering, computer technology, and communications.

Pages

Subscribe to RSS - Experiential Graphic Design