China

Jinyi Cinemas Guangzhou Haizhucheng IMAX

Honor Award 2017
Jinyi Cinemas Guangzhou Haizhucheng IMAX

Jinyi Cinemas Guangzhou Haizhucheng IMAX, nicknamed “Meteor Cinema,” is a two-story cinema located in a shopping mall in Guangzhou. The process of filmmaking inspired the One Plus Partnership, Ltd. design team to think of a meteor shower. A movie takes years to complete; it is the result of the hard work of a large team of people. The designers wanted to pay tribute to filmmakers through the design of this cinema, reminding audiences of the passion and effort filmmakers have cultivated for their relatively short-lived enjoyment.

Treasure Cove, Shanghai Disneyland, Shanghai Disney Resort

Finalist 2017
Treasure Cove, Shanghai Disneyland, Shanghai Disney Resort

Inspired by the characters, stories and locations of the popular Pirates Of The Caribbean franchise, Treasure Cove is a pirate haven—an island that’s been taken over by pirates. Pirates are in control of Treasure Cove, creating their own society in the existing English and Spanish landmarks. Thanks to its interesting history, Treasure Cove is a mix of architectural styles and influences. Before the Spanish arrived, the island was home to native peoples.

Nanjing Insun Feeling Cinema

Finalist 2017
Insun Lotte Cinema

This Nanjing cinema is located next to historical buildings but also chic and modern architecture, perfectly illustrating the East meets West vibe. Thus inspired, One Plus Partnership combined traditional and modern elements to highlight the importance of sound in movies from characters’ dialogue to sound effects and musical scores. It was challenging to turn this conceptual idea into interior design as sound is itself invisible, so the designers created a 3D portrayal of sound waves.

Shikatani Lacroix Rebrands China Zheshang Bank Branches

zheshang by SLC

The new branch designs include several innovative technological upgrades such as a digital queuing system, internet-enabled tablets that customers can use while they wait, an electronic learning zone with a curved digital screen to answer questions and educate customers on CZ Bank’s wide range of services, and an innovative virtual reality zone where customers can experience a virtual banking concierge or relax in a beautiful park setting.

Turn Left Turn Right

Merit Award 2016
Turn Left Turn Right

Faced with a 77-meter-long red brick wall between Tongji University and the Siping Community of Shanghai, the university’s Public Design Lab, part of the College of Design & Innovation, wondered what kind of experience they could create for passersby. By leveraging the sidewalk and the unique raised pattern of the brick, the team conceived simple graphics that change as pedestrians walked by—creating a different experience from left to right and right to left.

Public Design Lab, Tongji University College of Design & Innovation

Pages

Subscribe to RSS - China