2019 Awards

Cal Poly

Merit Award 2019
Cal Poly

Nestled on California’s central coast, Cal Poly’s new residential community for 1,475 first-year university students consists of seven three- to five-story residence hall buildings, and an adjacent four-level parking structure. The new complex connects students both to each other and to the adjacent residential community. A deep connection to place comes from a partnership with the local Northern Chumash tribe, yak titʸu titʸu yak tiłhini, to provide direction for creating unique experiential graphics for each of the residence halls.

YouTube Lobby

Merit Award 2019
YouTube Lobby

YouTube approached the design team, requesting a cohesive lobby experience that would unify the space with their brand. For employees, this area was thought of as a sort of Grand Central Station, a hub that everyone passes through multiple times a day. For visitors, the lobby would likely be the only part of the company that they would be granted access to—and the experience had been perceived by many as anticlimactic.

ENCOUNTER—Meeting Points on Buffalo Bayou

Honor Award 2019
ENCOUNTER: Meeting Points on Buffalo Bayou

Allen’s Landing, where Buffalo Bayou meets the heart of downtown, is the birthplace of Houston. Flowing west from this historic landing, Buffalo Bayou Park was successfully revitalized in 2010. Now the focus is along the bayou’s east sector. This section has a distinctly different character from the west and downtown; flowing through historically Hispanic and African American communities and through the industrial zones of the Houston Ship Channel.

Animate Turangalila

Merit Award 2019
Animate Turangalila

The city symphony was desperate to revitalize an aging subscriber base with performance events that would engage a younger audience. The artistic director had heard of a concert that combined “animated video” performed with live orchestra and on the advice of the Development Director, contacted Rose Bond Moving Pictures.

WDCH Dreams

Merit Award 2019
WDCH Dreams

Refik Anadol Studio was commissioned by the Los Angeles Philharmonic as part of their centennial celebration. The goal was to create a project that would engage the city and its inhabitants.To make the exterior of Walt Disney Concert Hall “dream,” Anadol utilized a creative, computerized “mind” to mimic how humans dream—by processing memories to form a new combination of images and ideas.

Pages

Subscribe to RSS - 2019 Awards