Metquarter, Liverpool

Finalist 2020

Metquarter is a premium retail and leisure destination that underwent a major refurbishment in 2019. The building was a former Victorian Post Office and sits within Liverpool’s main retail district.

The aim of the project was to deliver a signage scheme to suit the new luxury offerings of Metquarter. The scope of work included wayfinding strategy, design and planning, and manufacture through to full implementation.  The scheme included entrance signage, two feature totem signs, center directories, building identifiers and pictograms. Additionally, the project was completed on an incredibly tight timeframe of fewer than 60 days, without compromising quality.

The design concept comments on the two-sided nature of the building, where one entrance is modern, and the other with a traditional Victorian frontage. In response to this, two-tone Corian materials were paired with shot-blasted stainless steel to align with the contrasting entrances. The information design was kept simple, focusing on clean typography and bespoke pictograms. The system was intentionally kept simple and versatile in order to give the client the ability to easily update signage as the center continues to redevelop.

Design Firms: 

f.r.a.

Client: 

Queensberry

Project Area: 

60,000m2

Open Date: 

September 2019

Project Budget: 

N/A

Photo Credits: 

f.r.a., Andrew Stout

Design Team: 

Wesley Meyer (design director), Jamie Trippier (project manager)

Related Links: 

New Member Offer

Click to access the 2020 "Never been an SEGD member before" $185 sign up offer

Upcoming SEGD Events

2021 Branded Environments
2021 Experience Philadelphia