Yoho Midtown Clubhouse

Honor Award

YOHO Midtown is the second phase of a high-rise residential and shopping center complex in Hong Kong. Opened in 2010, it targets affluent young professionals and provides all the luxury amenities you’d expect with its multi-million-dollar price tags.

Club Midtown is YOHO Midtown’s 37,200-square-foot, four-story recreation center, complete with banquet rooms, a kitchen classroom with organic garden, indoor and outdoor swimming pools, a 24-hour lounge, a reading lounge, a music room, and rooms devoted to basketball, table tennis, and other sports. Commissioned to design the clubhouse interiors, One Plus Partnership was inspired by the concept of urban+park. The One Plus design team achieved a sophisticated mix of the two elements, with urban-inspired textures and colors mixed with organic materials, forms, and a color scheme of gray and green.

Environmental graphics are integrated with the architecture and create distinctive spaces for each of the functional areas. Floor lobbies feature super-scaled level numbers that rise organically from ribbed wood and concrete-look wall treatments. Walls, floors, and ceilings in the band room are covered in custom carpeting designed to evoke contour maps of mountainous landscapes. On the ceiling of the multipurpose room, a massive city skyline dangles upside down, serving as placemaker and lighting element.

The nature/urban interplay continues in other areas of the clubhouse. Green and brown silhouettes of trees mark the walls of the basketball court, while a graphic composition of inlaid wood planks of various colors is featured in the table tennis room. In a party room, a graphic, pixel-inspired textile composition of varying shades is a contemporary translation of the lush, great outdoors. 

Jury Comments: 

“With the intent of creating an exterior organic environment indoors, this project conveys thoughtful and meaningful messages on what seems like every surface in a tasteful manner. I admire the sophistication of the solutions as well as the collaborative approach required for such an integrated environment. Form and function complement each other nicely in this project.”

"Gorgeous, playful, and elegant all at the same time.”

“Absolute integration between architecture and information graphics in a fabulous presentation of environmental graphic design. Materials and finishes enhance the theme of 'urban + park' on every surface within the space—the walls, the floor, and the ceilings all add to the overall experience of this unique clubhouse.”

Design Firm: 

One Plus Partnership Ltd.

Client: 

Sun Hung Kai Properties

Location City: 

Hong Kong

Open Date: 

2012

Project Budget: 

$154,000

Photo Credits: 

One Plus Partnership

Design Team: 

Ajax Law Ling Kit, Virginia Lung (partners in charge)

Consultants: 

N/A

Fabricators: 

N/A

Related Links: 

New Member Offer

Click to access the 2019 "Never been an SEGD member before" $185 sign up offer

Upcoming SEGD Events

SEGD Branded Environments 2019
2019 SEGD Business & Leadership Banner
2019 SEGD Academic Summit Austin Banner