Project Gallery

Designed in California

Finalist 2020
Designed in California

Designed in California showcased the evolution of human-centered and sociologically conscious design and its relationship to California. Objects were presented in reverse chronological order, highlighting thematic clusters along the way. The works on view varied dramatically in scale (think UP wrist band health monitor to The North Face tent), demanding a display solution that allowed each object to be equally accessible visually and also protected the pieces.

Design Within Reach: Interpreting for Disability in the Human and Natural Disaster Museum

Finalist 2020
Design Within Reach: Interpreting for Disability in the Human and Natural Disaster Museum

This practicum project borrows from the narrative qualities of a typical exhibition as a means to guide the design of both public spaces and exhibition halls. Through the examination of the cultural context of the museum’s theme and location, design guidelines and the pedigree of the adaptive reuse, this project gave the designer a better understanding of the function of museums, the role of culture and heritage in design, and how to design a better visitor experience for all.

Sensing Change

Finalist 2020
Sensing Change

A new data-driven, dynamic art installation on a terrace in downtown Chicago uses light to draw a connection to nature. Titled “Sensing Change”, the installation is powered by live data feeds creating a unique and ever-changing experience that can be enjoyed both during the day and at night. Standing on a 2nd-floor terrace against an imposing 100’ x 30’ concrete wall, the light trellis was designed to make the space feel more open and organic. Viewable from the street and the building's upper floors, the piece adds a dynamic component to the surrounding neighborhood.

The Record Player

Finalist 2020
The Record Player

The Icelandic Museum of Rock 'n' Roll has, since 2014, portrayed the history of Icelandic pop and rock music from 1830 to the present. Guests can dive deep into the history of artists and listen to their music as well as try out some instruments themselves. In order to make the Museum of Rock 'n' Roll more immersive and engaging the Museum’s curators asked Gagarin to design a new interactive installation.

National Building Museum Summer Block Party—Lawn

Finalist 2020
National Building Museum Summer Block Party—Lawn

Every summer, The National Building Museum in Washington D.C. hosts an open competition to outfit the museum’s great hall with an immersive installation, which aims to create an experience encapsulating themes of summer. For the 2019 season, LAB at Rockwell Group created ‘Lawn,’ a concept celebrating the many identities of a lawn as an iconic communal space. A vast installation of a large sloping green space was built within the National Building Museum’s Great Hall, conceived to unite strangers through collective quintessential memories and rituals of summer.

Princeton International Atrium

Finalist 2020
Princeton International Atrium

To commemorate the new Louis A. Simpson International Building, we were asked to create a distinctive spatial identity that celebrates Princeton University’s international approach to education and research. We designed a floor installation that spans three levels and 7200 sq. ft., featuring quotations from global authors. The concentric pattern comprises thousands of dots, lines, and silver vinyl letters sealed beneath permanent coats of epoxy and matte polyurethane to appear engraved directly onto the tile.

Historic Morven: A Window Into America's Past

Finalist 2020
Historic Morven: A Window Into America's Past

Spanning six galleries and 200 years, "Historic Morven: A Window Into America’s Past" is a permanent exhibition at Morven Museum & Garden that tells the story of America through the history of the house. The exhibition includes stories of its most famous dwellers—founding fathers, entrepreneurs, and New Jersey governors—but also, for the first time, poignant and heroic accounts of women revolutionaries, people of color, servants, and slaves.

San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA): Chronicles of San Francisco

Finalist 2020
San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA): Chronicles of San Francisco

“The Chronicles of San Francisco” is a new art installation at SFMOMA, designed by internationally recognized artist JR and installed by SNA Displays, to celebrate the city's extraordinary and diverse people on a state-of-the-art, 107-foot-long digital canvas. The goals of this project were to celebrate the diversity of the city of San Francisco and to bring a modern, approachable exhibit to SFMOMA where people could literally see themselves.

Pages

Subscribe to RSS - Project Gallery