GDAP 2014

Ventspils Museum Exhibition

Merit Award 2014
Ventspils Museum Exhibition

The Ventspils Museum permanent exhibition is located in the 13th century Castle of the Livonian Order of Knights, one of the oldest castles in Latvia. Design Studio H2E took this special context into consideration in creating the exhibition. The team’s design concept is based on the shards of history that have impacted the castle and the port city over the course of centuries. The team translated the concept of shards visually through asymmetrical, polygonal shapes that form furniture, display cases, interactive stations, and other elements throughout the exhibition.

Design Studio H2E

Yale School of Management

Merit Award 2014
Yale School of Management

Opened in January 2014, the 242,000-square-foot, Norman Foster + Partners-designed, Edward P. Evans Hall is the new home of the Yale School of Management. To create a lasting impression of the Yale School of Management's presence and brand, and to easily communicate timely information, Unified Field created three floors of interactive media and digital signage for the students, faculty, and visitors.

Unified Field

Vase Public Installation

Merit Award 2014
Vase Public Installation

Located in northern Portugal, the Municipality of Paredes has been framing itself in the context of creative cities, finding an engine for development and sustainable growth through talent and creativity. Its history and industrial capacity, in particular the furniture sector (representing 61% of national production), are key factors in Paredes being recognized as a creative center.

Artur Fontinha

Vancouver Community Library

Merit Award 2014
Vancouver Community Library

A “drawer full of knowledge” metaphorically describes the building design and wayfinding concept for the new Vancouver Community Library. A 200-foot long, four-story atrium is the open drawer, exposing the library’s contents and encouraging exploration.

Mayer/Reed (wayfinding), Miller Hull Partnership (architecture), AldrichPears Associates (interpretive installation)

Sydney Theatre Company Honour Wall

Merit Award 2014
Sydney Theatre Company Honour Wall

In 2013, Collider was engaged to design a permanent installation in honor of Sydney Theatre Company’s long-term patrons and donors. The honour wall features a series of clear boxes housing special props and wardrobe featured in a variety of productions over the company's history. Dimmable back-lit panels provide a frame for each object while oregan panelling grounds the wall within the existing architecture and layered, old, and industrial nature of the pier setting.

Collider

Pages

Subscribe to RSS - GDAP 2014