GDA 2017

Rabobank is the world’s leading food and agribusiness bank that recently performed a complete renovation of their Sydney headquarters. The remodeled workplace called for the development of a series of branded placemaking and signage installations across five levels of their Australia & New Zealand regional hub.

Jinyi Cinemas Guangzhou Haizhucheng IMAX, nicknamed “Meteor Cinema,” is a two-story cinema located in a shopping mall in Guangzhou. The process of filmmaking inspired the One Plus Partnership, Ltd. design team to think of a meteor shower. A movie takes years to complete; it is the result of the hard work of a large team of people. The designers wanted to pay tribute to filmmakers through the design of this cinema, reminding audiences of the passion and effort filmmakers have cultivated for their relatively short-lived enjoyment.

The light frieze was co-created by iart’s engineering and design team and architects Christ & Gantenbein. It was already part of the design for the extension to the Kunstmuseum Basel in 2010, located in the city center of Basel, Switzerland, at the intersection of five streets.

When Google’s Kirkland campus was set to dramatically expand, they needed a new wayfinding scheme for both Googlers and visitors. The desire was a design approach that was innovative in the way it reflects the company’s values and attitude.

For over five decades, the Rolling Stones have continually reinvented themselves as musicians, performers and cultural icons, transforming music, art, fashion and popular culture in the process. This incredible legacy is explored in “Exhibitionism: The Rolling Stones,” a major exhibition opened at New York’s Industria Superstudio after a blockbuster run in London. The designers collaborated on the exhibition with producers Tony Cochrane and Thea Jeanes-Cochrane of iEC and curator Ileen Gallagher.

The space that became Etsy Global Headquarters in Brooklyn, New York was the former location of the Jehovah’s Witness Bible and “Watchtower” magazine printing facility, which has the largest printing circulation in the world. The Jehovah’s Witnesses sold the buildings in late 2015 to a private developer.

Building a wall between the U.S. and Mexico was a focal point of the 2016 U.S. presidential election; the idea has turned attention to the border between the two countries but ignores the point that they coexist in a complex synergy. Designed in collaboration with FR-EE / Fernando Romero Enterprise in response to the official theme, “Utopia by Design,” “Border City” is the Mexico installation at the first annual London Design Biennale.

A permanent installation featuring 5,880 arcade buttons is delighting visitors to the public lobby of Google NY at 111 8th Avenue.

The project began when Google was renovating the lobby of their New York flagship building and needed a new sign. It couldn’t be just any sign; it needed to be something that was visually interesting, interactive and evergreen. It also had to represent Google’s brand in look and spirit.

The Contemporary Craft Center is a place to both see and make art. The center emphasizes a hands-on approach to learning and creating—the same approach Art Center College of Design student Britteny Teng took when creating a visual language for her micro-exhibition.

The assignment was to create an interactive installation to complement the exhibition of an artist’s work and distill the concept that the artist is trying to convey and reimagine it for others to not only enjoy the experience but to understand the process behind the artist’s vision.

When Tacoma Art Museum nearly doubled their exhibition space with an expansive new wing of Western Art, they commissioned Studio Matthews to create new signage and wayfinding inside and out.

This interactive light installation located at the heart of the University of British Columbia, provides a colorful expression of thanks to the over 4,000 donors to the University's "start an evolution" fundraising campaign, which raised an unprecedented two billion dollars.

The University asked PUBLIC: Architecture + Communication to design an engaging, permanent and timeless outdoor feature that would give thanks to the donors to their recent "start an evolution" fundraising campaign. The brief was to create anything but a typical donor wall.

For over 100 years, Planned Parenthood has fought for reproductive health and rights, championing the idea that women should have the information and care they need to live strong, healthy lives and to manage their own fertility. Currently, the organization is powered by nine and a half million activists, supporters, and donors nationwide.

La Cité du Vin, which opened in June 2016, is the world’s largest visitor center dedicated to the story of wine. The permanent exhibition designed by Casson Mann, is a spectacular, innovative and playful series of displays that form a rich and entertaining visitor experience. Welcomed by wine experts, appreciated by critics and thoroughly enjoyed by families, the new exhibition has transformed people’s expectations of a wine museum.

International property consultancy Knight Frank recently moved into a newly designed Australian head office in the heart of Sydney’s central business district. The interior—completed by Geyer Sydney— was designed to provide a contemporary agile working space that embodied “the underlying sophistication of a well-established, professional company whilst exuding a dynamic energy, generated from their entrepreneurial and innovative spirit.”

This first-ever visitor center for the globally-recognized Fred Hutchinson Cancer Research Center was carved out of a defunct, 550-square-foot credit union space on the Fred Hutchinson Cancer Research Center campus.

The challenge was to take a small budget and a tiny space and establish a brand new visitor center to tell the inspiring Fred Hutchinson Cancer Research Center story. The intent was to create a welcoming, informative and inspiring space for a diverse audience of benefactors, patients, researchers, employees, and visitors to the Seattle campus.

“Nest” is a return home to the first Nestlé factory. On the occasion of its 150th anniversary, Nestlé held a special open house in Vevey, Switzerland complete with “Nest’,” a family experience and exhibition. The site is where Henri Nestlé established his first factory in 1866 near Lake Geneva. The old bakery, the historic villa and the first factory have been restored; the historic site has been covered with a magnificent glass roof creating a new public space.  

In 2014, the Center for Civil and Human Rights opened in Atlanta as a place for education, connection, collaboration and action. By challenging visitors to understand their role in helping others and empowering them to “take the protection of every human’s rights personally,” the museum sheds much-needed light on a variety of global issues and, most importantly, the people experiencing them.

Written Wor(l)ds was part of Creative Mapping, a special topics course that brought together University of Houston MFA/BFA Graphic Design, School of Art and MFA/PhD Creative Writing, Department of English. The Written Wor(l)ds exhibition set out to represent both the words and the worlds of selected literary texts.

Located in rejuvenated King’s Cross London, The Plimsoll Building, designed by David Morley Architects, references the Victorian industrial heritage of the area and it is named in honor of Samuel Plimsoll, one of Victorian Britain’s most important historical figures and one with links to the history of King’s Cross.

The design brief asked the Second Story team to explore the theme of “time” by imagining a future world based on “plausible present technologies, ideas or milieus.” The temporary installation would live in public spaces along a downtown Atlanta block during “Creative Loafing’s Best of Atlanta” annual party.

The Festival of Transitional Architecture (FESTA) in Christchurch was initiated in 2012 as a way to reimagine a city in flux, finding its feet after its devastating earthquake. FESTA is curated by Te Pūtahi, a non-profit focused on the current rebuild and ongoing renewal of Christchurch. In 2016, FESTA’s headline event was “Lean Means”—a night of installation and celebration framed around exploring sustainability through the reuse of waste materials for creative urban regeneration.

“Photography is one of the foundations on which this house is built. We want to set it up as the equal of painting here,” said SFMOMA Director Neal Benezra. SFMOMA has been photography’s longtime champion, and with the addition of its massive Pritzker Center, it is now home to the largest space permanently dedicated to photography in any art museum in the United States.

Script-writing is usually the first step of film production. The One Plus Partnership Limited design team thus incorporated this element into the design of this cinema project. Breaking down scripts into smaller elements, Chinese characters are used as a representation of script-writing.

American Conservatory Theater (A.C.T.) is San Francisco’s preeminent theater company. The 50-year-old arts nonprofit recently commissioned the design and renovation of a derelict cinema on San Francisco’s Market Street. Care was taken to sensitively retrofit the shell of the former 725-seat cinema: the façade was restored and essential modern theater elements were layered over the raw backdrop of the original building.

Pages

Subscribe to GDA 2017