Emery Vincent Design

Thinkspace

Merit Award
Thinkspace, Macquarie Bank, Emery Vincent Design

The project is a series of meeting rooms and a training facility for Macquarie Bank; the goal was to enliven and activate the space to encourage open thinking and communication, and incorporate the bank's values in the design. By branding the space with a unique name, visual identity and total thematic approach, Emery Vincent Design unified the spaces and created the destination "Thinkspace." The theming enables people to escape the constraints of linear thinking common to the banking environment and to transcend into a lateral-thinking mode.

Emery Vincent Design

Bushells Tea Warehouse Signage

Merit Award
Bushells Tea Warehouse Signage, Dimension Data, Emery Vincent Design

The Bushells Tea Warehouse, a landmark heritage building in Sydney's historic Rocks precinct, was a tea-manufacturing warehouse from 1923-1975 but lay vacant until 1999 when work commenced on converting it into the headquarters of a leading information technology company. The goal was to design a contemporary wayfinding system that referenced the building's historic function as well as the technological nature of the client's business. The building is densely occupied.

Emery Vincent Design

Forum Signage

Merit Award
Forum Signage, Emery Vincent Design

The brief was to develop a wayfinding signage system to direct visitors through and around a complex environment comprising a residential high rise tower, four commercial mid-rise buildings, a railway station, bus terminal, and a retail/restaurant environment. This design employs strong color, graphic, and form language to ensure that the signage system is distinctive and legible in the urban environment. The form of the identification signs is based on a cube extracted to oblongs, either vertically or horizontally.

Emery Vincent Design

More or Less Exhibition

Merit Award
More or Less Exhibition, Emery Vincent Design

This exhibition of the work of a major graphic design practice from Australia took place in an art gallery, reflecting how graphic design and art engage in a continuing dialog. The installation is based on a tangram – a Chinese puzzle – in which a square is divided into a parallelogram, a square and five triangles. The exhibit viewer is a vital participant in the production of meaning; how people individually move around the installation, circulate, view, read, and listen affect how they interpret information.

Emery Vincent Design
Subscribe to RSS - Emery Vincent Design