Crystal Adams

Cal Poly

Merit Award 2019
Cal Poly

Nestled on California’s central coast, Cal Poly’s new residential community for 1,475 first-year university students consists of seven three- to five-story residence hall buildings, and an adjacent four-level parking structure. The new complex connects students both to each other and to the adjacent residential community. A deep connection to place comes from a partnership with the local Northern Chumash tribe, yak titʸu titʸu yak tiłhini, to provide direction for creating unique experiential graphics for each of the residence halls.

YouTube Lobby

Merit Award 2019
YouTube Lobby

YouTube approached the design team, requesting a cohesive lobby experience that would unify the space with their brand. For employees, this area was thought of as a sort of Grand Central Station, a hub that everyone passes through multiple times a day. For visitors, the lobby would likely be the only part of the company that they would be granted access to—and the experience had been perceived by many as anticlimactic.

111 Java Corners

Finalist 2018
111 Java Corners

In response to this tech company’s increasing need for flexibility and personality within their work spaces, the design team developed a strategy for this unique campus that could evolve with its users as business units changed and the workplace evolved.

222 Java Corners

Finalist 2018
222 Java Corners

In response to this tech company’s increasing need for flexibility and personality within their workspaces, the design team developed a strategy for this unique campus that could evolve with its users as business units changed and the workplace evolved. Exploring advertising billboards as inspiration, the team developed a structural vocabulary with abstracted trusses to create broad and continuous surfaces along primary circulation axes. The billboard as metaphor pays tribute to the client as the pioneering force in online advertising.

Subscribe to RSS - Crystal Adams