Contours

Finalist 2018

Contours is a site-specific light installation sitting at the heart of Tableau Software’s new Seattle HQ, exploring themes of nature and discovery in a nod to the data visualization techniques Tableau is famed for.

The contoured lines that make up the composition have been designed to represent the reversed topography of Washington’s most famous landmark: Mount Rainier. The piece brings the outdoors in, while suggesting the sense of curiosity and discovery found at the heart of man’s fascination with mountain ranges and the conquering of their summits.

Contours has been carefully designed to be viewed from multiple perspectives around the building, taking a different form from every angle, further connecting the installation with the sense of intrigue and discovery at the core of Tableau Software’s data driven products. It’s wonderful to watch people take it in as they enter and begin to understand what it says about Tableau.

Design Firms: 

Acrylicize

Client: 

Tableau Software

Project Area: 

1,352 sq ft

Open Date: 

February 2017

Photo Credits: 

Hero Creative (photography, videography)

Design Team: 

Sean Bendell-Whittaker (design lead)

Fabricators: 

CREO Industrial Arts

Related Links: 

New Member Offer

Click to access the 2019 "Never been an SEGD member before" $185 sign up offer

Upcoming SEGD Events

2019 SEGD Wayfinding & Placemaking Banner
2019 SEGD Xlab Banner